top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverFarid Sheek

Mohsen Masoumi in samenwerking met het UAF

In samenwerking met het UAF- stichting voor vluchtelingstudenten- verzorgen we, net als vorig seizoen, weer drie donderdagavonden! Het UAF begeleid muzikanten uit Syrië, Iran, Armenië, China op verschillende westerse en niet-westerse instrumenten en zang. Kijk voor meer informatie op www.uaf.nl. Donderdagavond 21 november hebben we Mohsen Masoumi, Farid Sheek en Hamid Reza Behzadian in huis.

Mohsen is een operazanger van Iran. Als jongen ontdekte hij de liefde voor het zingen toen hij Perzische klassieke muziek zong. Vervolgens viel hij voor de opera. Omdat dit in Teheran niet mogelijk verhuisde hij naar Moskou om het conservatorium te doorlopen. Sinds 2015 is Mohsen in Nederland. hij studeert hier en in Europa verder en droomt van een toekomst als internationale operazanger. ‘”The stage gives possibilities that life doesn’t “ and “it is when I am singing, that I am most free”.

Farid Sheek speelt verschillende instrumenten, waaronder piano en Daf-instrument, waarmee hij op dit moment door Nederland tourt, Farid Sheek kreeg door zijn vader de liefde voor de muziek met de paplepel ingegoten. Hij groeide in Iran, in een muzikale omgeving. Hij draagt de Perzische muziek in zich en dat beïnvloedt zijn muziek. Zijn doel is om de schoonheid van Westerse en de Oosterse muziek te combineren.


Hamid Reza Behzadian groeide op met de klanken van de Perzische muziek om zich heen en verdiepte zich later op slide gitaar en mondharmonica in Blues. Nu studeert hij Indiase muziek aan Codarts te Rotterdam. Op geheel eigen wijze vermengt hij al die verschillende muzikale invloeden in zijn spel. Hij brengt eigen werk ten gehore, met invloeden van zijn Perzische roots, Midden-Oosten melodieën en Amerikaanse Blues. Met zijn typische slide-gitaar partijen en rauwe mondharmonica-spel neemt Hamid je mee op een muzikale reis van oost naar west!

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page